Alios 2010
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris
Alios 2010 Grenache
Prisvinnande vin
Passo Sardo 2016

Pris: 136 kr

Alios 2010

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, spara till och med 2016.
Färg
Mörkt blåröd färg.
Land
Huvuddruva
Druvor
60% grenache, 30% syrah, 10% mourvedre.
Typ
Rött
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Rik och fruktig doft med inslag av örter, fat och kryddor. Mycket smakrikt och kraftigt vin med bra frukt, viss fatkaraktär och ungdomlig strävhet. Lång och fruktig eftersmak med balanserade syror.

Passar till

Serveras strax under rumstemperatur, vid 16-18° C, till kraftiga rätter av nöt- eller viltkött, gärna gryträtter, samt till medelstarka och vällagrade hårdostar.

Beskrivning

Domaine Magellan är en gammal vinegendom som fick en nystart år 1999 då Bruno Lafon och hans familj köpte och tog över driften. Domaine Magellan ligger i Magalas, mellan Montpellier och Narbonne, i södra Frankrike och gör viner som huvudsakligen har ursprunget Herault. Bruno kommer från en mycket känd vinodlarfamilj, hans far är René Lafon som äger den berömda Domaine des Comtes Lafon i Bourgogne och Brunos bror är Dominique Lafon som idag driver densamma. Den allra bästa vingården på Domaine Magellan heter Alios. Här odlas grenache, syrah och mourvedre på sandstensmark och många av vinstockarna är mycket gamla. Man gör bara Alios under exceptionellt bra år, annars låter man druvorna ingå i blenden för de övriga vinerna.