Alberto Nani Prosecco Biologico Nv
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Alberto Nani Prosecco Biologico Nv Glera
Nino Franco Rustico Valdobbiadene Prosecco Superiore NV

Pris: 259 kr

Alberto Nani Prosecco Biologico Nv

"Ekologisk kundfavorits-Prosecco!"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt och fruktigt
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% Glera
Typ
Mousserande
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
12,0%
Se även

Doft & Smak

Ren, väldigt fruktig och frisk doft av päron, saftiga citrusfrukter, gul melon och lite mineraler. Medelfyllig, väldigt frisk och fräsch smak med bra mousse. Stor fruktighet, mycket äpplen, lime och persikor tillsammans med en frisk syra och bra, ren, avslutning.

Passar till

Perfekt som aperitif, till antipasto, med parmaskinka och melon eller till en härlig plockbuffé. Servera väl kylt kring 9-10 grader. Vinet är ekologiskt. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Alberto Nani Prosecco är ett projekt mellan EnoItalia, Italiens största producent, och en rad ekologiska druvodlare i norra Italien. Gruppen odlare har tillsammans och var för sig, under generationer, odlat druvor av toppklass men haft svårt att sälja vinerna då de inte haft samma know-how i vinkällaren och framför allt inte på det obefintliga marknadskontoret. I samarbete med EnoItalia fick de både en vinproduktionsfacilitet i världsklass och en marknads- och säljavdelning som kunde hjälpa till att få ut vinet på marknaden. Resultatet är Alberto Nani Prosecco Biologico som nu lanseras för första gången i Norden!