• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Albariño

Precis norr om portugisiska gränsen, i spanska Rías Baixas, hittar man de allra bästa vinerna gjorda på Albariño. Det är först på senare år som druvan har blivit populär hos oss på nordligare breddgrader men Albariño har en lång historia. Druvans tidiga historia är omstridd men den tros ha ett släktskap med Riesling och fördes antagligen till Rías Baixas och resten av Galicien redan på 800-talet. Då var det i dessa trakter nämligen vanligt med tyska munkar som var på pilgrimsfärd till Santiago de Compostela.

På Albariño gör man friska och fräscha vita viner med hög syra. Aprikos, persika och ibland lite päron samsas ofta med de behagliga citrustonerna. I denna låda hittar du pinfärska årgångar av våra två allra bästa viner gjorda på denna magnifika druva, totalt sex buteljer! Vinerna serveras med fördel ordentligt kylda och är utmärkta på egen hand. Färska skaldjur är även det en mycket bra matchning!

Dessutom har vi lagt med den trevliga boken Frisk Mat av Hugh Fearnley-Whittingstall full med inspirerande recept i samlingen.

TOTALT 6 FLASKOR + 1 KOKBOK

* Antalet lådor är begränsat och viner kan ersättas med likvärdiga eller bättre.

Innehåll
6flaskor (7 artiklar)
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

 • Gran Vinum Nessa Albariño 2017

  Antal:3
  154 kr
 • Coral do Mar Albariño 2017

  Antal:3
  145 kr
 • Whiskyns landskap (bok om whiskey)

  Antal:1
  Läs mer

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS