• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Alain de la Treille Sauvignon Blanc 2020 Sauvignon Blanc

Alain de la Treille Sauvignon Blanc 2020

Pris 99 kr 149 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, till och med 2023
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Vin de France
Producent
Alain de la Treille
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.5 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & smak

Rikt, aromatiska och sköna toner av mineralitet, grapefrukt och en touch av tropisk frukt. Smakerna är fräscha och krispiga och avslutet är fylligt, runt och välbalanserat.

Passar till

Servera runt 8-10°C till skaldjur, eller pocherad fisk. Också fint till kycklingrätter, eller det mesta med getost, som t.ex. en sallad.

Beskrivning

Alain de la Treille föddes 1925 i Saint Georges sur Cher i hjärtat av Touraine. Som bonde och vinentusiast spenderade han sitt liv för att främja just området Touraine och Loire-viner. Under sin karriär träffade han Jean-Claude Bougrier, en vinmakare från Saint Georges sur Cher. De blev goda vänner och spenderade åtskilliga timmar åt att prata om Loire-viner, terroir och hur man kunde förbättra vinifieringsprocessen. När Alain dog 1985, beslutade sig Jean-Claude Bougrier för att skapa en vinserie för att hylla sin goda vän. Alltihop i gott samarbete med kundfavoriten Bougrier.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS