• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Alain de la Treille Pinot Noir 2020 Pinot Noir

Alain de la Treille Pinot Noir 2020

Pris 99 kr 149 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Lagerstatus
222 st
Lagring
Drick nu, till och med 2023
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt mörkrött, med rubinröda inslag
Land
Frankrike
Region
Vin de France
Producent
Alain de la Treille
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.5 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Doft & smak

Tydliga aromer av röda och svarta bär, som mixas med en skön floral touch. Smakerna är komplexa, rika och smakerna av svarta vinbär, björnbär och körsbär sitter i länge. I avslutet kommer även en trivsam kryddighet.

Passar till

Servera runt 14-18°C till rätter på vilt, eller andra lite kraftfullare kötträtter, såsom en gryta och då gärna med lite svamp. Också väldigt trevligt till ostbrickan.

Beskrivning

Alain de la Treille föddes 1925 i Saint Georges sur Cher i hjärtat av Touraine. Som bonde och vinentusiast spenderade han sitt liv för att främja just området Touraine och Loire-viner. Under sin karriär träffade han Jean-Claude Bougrier, en vinmakare från Saint Georges sur Cher. De blev goda vänner och spenderade åtskilliga timmar åt att prata om Loire-viner, terroir och hur man kunde förbättra vinifieringsprocessen. När Alain dog 1985, beslutade sig Jean-Claude Bougrier för att skapa en vinserie för att hylla sin goda vän. Alltihop i gott samarbete med kundfavoriten Bougrier.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS