• Gratis hemleverans, 1-2 dagar Fri frakt
  • Snabb hemleverans, 1-2 dagar Snabb hemleverans, 1-2 dagar
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
WA Grüner Veltliner Grüner Veltliner

WA Grüner Veltliner

WA Grüner Veltliner

Pris 169 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
2021
Karaktär
Friskt, fruktigt och torrt
Färg
Ljust gyllende med gröna stråk
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Grüner Veltliner
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Detta vin bär mycket fruktig charm, med toner av kastanj och brända mandlar på näsan, fyllig kropp, blommiga noter. Stringent men behaglig syra, lite vitbröd och apelsinskal i avslutningen.

Passar till

Hur gott som helst till en kalvschnitzel med dess klassiska tillbehör. Servera vinet runt 10 grader.

Beskrivning

WA GrünerVeltliner Bär "DomaeneGobelsburg" som garanterar att karaktären på vinet avspeglar de klassiska smakerna från Donauområdet Kamptal med sina naturliga terrasser och släta kullar. Här är alla väsentliga egenskaper, landskapets geologi och klimatzoner är förenade. Klimatpåverkan av floderna Donau och Kamp samt de kalla vindarna från området Waldviertel. Detta ger vinet rik fruktighet och kryddiga toner.

Mer om vinet och producenten

SCHLOSS GOBELSBURG är ett cistercianskt kloster och en av av de äldsta vingårdarna i det österrikiska Donauområdet med en dokumenterad historia som går tillbaka till 1171. Alla vingårdar ligger i sluttningar och terrasser runt dalen av floden Kamp. Ett område nära staden Langenlois och byn Gobelsburg. Här produceras äkta och ädla viner från olika enskilda vingårdar. Med ett vingårdsområde på 3 907 hektar är Kamptal ett av de mest framgångsrika vinregionerna i Österrike och har en stor andel utestående kvalitetsproducenter. De klassiska vinerna från denna region måste klara provet från den regionala styrelsen provsmakningskommittén och måste vara fruktdrivna, mild krydda, ingen botrytis och ingaen ekpåverkan.