• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
WA Arinto   Arinto

WA Arinto

WA Arinto

"WA betyder harmoni på Japanska - WA Arinto är ett vin från Bucelas utanför Lissabon utmärkt att avnjutas till Sushi och Sashimi!"

Pris 149 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
2021
Karaktär
Fruktigt, friskt och torrt
Färg
Ljust citrusgult
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Arinto
Typ
Vitt
Volym
750 ml
Sockerhalt
1,8 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

På näsan är vinet fyllt av diverse citrusfrukter. I munnen samsas eleganta fruktaromer som Conference-päron, aprikoser och gula äpplen och mogna citroner. Vinet har en mineralisk friskhet och livlig fin syra.

Passar till

Detta vin är fantastiskt med någon stekt eller grillad fisk och skaldjur. Det är också den perfekta vinkompisen till kyckling med citrussåser eller marinader. Servera vinet mellan 6-8 grader.

Beskrivning

WA Arinto är producerat av den finaste gröna druvan i Estremadura-distriktet, i Bucelasnear Lissabon vid Portugals kust. Arinto började odlas i Portugal för 2200 år sedan av romarna.

Mer om vinet

Detta fenomenala vin produceras av den fina egendomen Quinta da Romeira, som ägs av familjen Ferreira som producerat vin sedan 1700-talet. Vingården har över 130 hektar i området Bucelas-Lisboa, 25 km norr om Lissabon. Marken, som går från övre Jura, består av kalkhaltig marl och kristallkalksten med riklig närvaro av fossiler som trigonia, ostron och bivalv, vilket bidrar till en unik mineralitet. Vinodlingarna planteras i utpräglade backar, på 250 m höjd, skyddat från Atlantens vindar genom en åsbacke. Kalla och fuktiga vintrar, varma och torra somrar med fuktiga nätter bidrar alla till en lång och perfekt druvmognad.