Vinum Vita Est Langhe Favorita 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Vinum Vita Est Langhe Favorita 2017 Favorita
Ekologiskt vin
Vinuva Grillo IGT 2016

Pris: 114 kr

Vinum Vita Est Langhe Favorita 2017

"Frisk och fruktig Langhe Favorita"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht.
Karaktär
Fruktig & Floral
Färg
Ljust halmgult
Land
Region
Distrikt
Producent
Terre del Barolo
Huvuddruva
Druvor
100% Favorita
Typ
Vitt
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Fruktig och lite blommig doft med inslag av citrus, stenfrukt, vita blommor och ett stänk vitpeppar. Frisk och ren smak med frisk frukt som persika, nektarin och lime tillsammans med krispiga äpplen, en bra syra och lite stenig mineralitet.

Passar till

Passar bäst som aperitif eller till enklare förrätter, småplock eller till diverse skaldjursrätter. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Serien Vinum Vita Est är en av Terre del Barolos signumserier där de bara producerar klassiska, eleganta och riktigt kvalitativa Piemonte-viner.Deras Langhe Favorita är ett ungt och friskt exemplar av den nya vågen pigga vita Piemonte-viner som just nu sköljer över norra Europa.

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt.