Viña Zorzal Navarra Garnacha 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Viña Zorzal Navarra Garnacha 2017 Garnacha
Nyhet!
San Gregorio Las Martas Garnacha Vinos de Parcela 2016

Pris: 145 kr

Viña Zorzal Navarra Garnacha 2017

"Smakrik och fruktig bush-wine från Navarra"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Runt & Saftigt
Färg
Medelintensivt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Viña Zorzal
Huvuddruva
Druvor
100% Garnacha
Typ
Rött
Sockerhalt
2,5 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Inbjudande dofter av mogna svarta körsbär och krikon. Smaken är sammetsmjuk med körsbär och noter av cassis tillsammans med lite fat. Lång, elegant avslutning med bra fruktkompott.

Passar till

Gott till allt ifrån kallskuret, vilträtter, grillade korvar eller mellanlagrade ostar. Servera svalt kring 16-18 grader.

Beskrivning

Historian kring Viña Zorzal börjar 1989 när Antonio Sanz, efter att ha jobbat på flera kända vinfirmor i Navarra och Rioja fullföljde sin dröm och startade egen produktion. Valet på plats föll på Navarra då han visste om ett par lite bortglömda vingårdar som ingen riktigt tog hand om med kärlek. Så han köpte dem till vrakpris och startade ett arbete med att ta hand om odlingarna professionellt. Ett arbete som snabbt betalade sig då gårdarna producerade otrolig frukt. Snabbt blev han känd som en kvalitetsproducent av viner med stor karaktär men en liten prislapp. 2007 tog hans tre söner över verksamheten men allt med samma filosofi och med pappa Antonio i allra högsta grad fortfarande involverad. Familjeproducent i sin rätta bemärkelse. Deras Garnacha är ett stort, komplext och smakrikt vin från vingårdar med väldigt lågt skördeuttag.

Skörden

Skörden 2017 var liten på grund av den torkad som kännetecknar året i nästan alla europeiska vinregioner. Skördeuttagen var därför mindre än vanligt, framför allt på gröna druvor men sammantaget var det ett år av exceptionell kvalitet men i väldigt små kvantiteter. Alla druvorna skördades för hand för att uppnå maximalt med mognad på vinrankan.