Viña Zorzal Navarra Chardonnay 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Viña Zorzal Navarra Chardonnay 2017 Chardonnay
Premanent nedsatt pris
Elderton E Series Chardonnay 2016

Pris: 129 kr

Viña Zorzal Navarra Chardonnay 2017

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren.
Karaktär
Rent & Fruktigt
Färg
Klart halmgult
Land
Region
Distrikt
Producent
Viña Zorzal
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Vitt
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Ren, frisk och gulfruktig, rund doft. Tydlig citrus, stenfrukt och lite mineraler. Medelfyllig, rund och lätt saftig kropp med bra med frukt, citrustoner och mineraler tillsammans med en ren syra och trevligt fruktig avslutning.

Passar till

Gott allroundvin men särskilt till färsk pasta, diverse risrätter eller citron- och örtrubbad kyckling. Servera kylt kring 10-11 grader. Fresh pasta, rice dishes, lemon and aromatic herb seasoned poultry.

Beskrivning

Historian kring Viña Zorzal börjar 1989 när Antonio Sanz, efter att ha jobbat på flera kända vinfirmor i Navarra och Rioja fullföljde sin dröm och startade egen produktion. Valet på plats föll på Navarra då han visste om ett par lite bortglömda vingårdar som ingen riktigt tog hand om med kärlek. Så han köpte dem till vrakpris och startade ett arbete med att ta hand om odlingarna professionellt. Ett arbete som snabbt betalade sig då gårdarna producerade otrolig frukt. Snabbt blev han känd som en kvalitetsproducent av viner med stor karaktär men en liten prislapp. 2007 tog hans tre söner över verksamheten men allt med samma filosofi och med pappa Antonio i allra högsta grad fortfarande involverad. Familjeproducent i sin rätta bemärkelse.