Viña Zorzal Malayeto 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Viña Zorzal Malayeto 2015 Garnacha
Prisvinnande vin
San Gregorio Las Martas Garnacha Vinos de Parcela 2016

Pris: 145 kr

Viña Zorzal Malayeto 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Komplext & Elegant
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Viña Zorzal
Huvuddruva
Druvor
100% Garnacha
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Stor, intensiv och djup doft av mörk frukt som björnbär, svarta vinbär och peppar tillsammans med ceder och jordiga toner. Fyllig, djup smak med mörka bär, tydliga rostade fat, en hel del krydda och en len snygg tanninstruktur.

Utmärkelser

92 poäng Robert Parker
92 poäng Guia Penin 2018

Passar till

Stort och fruktigt så passar bäst till modell kraftigare kötträtter, det mesta på vilt, lagrade ostar eller till grillade kamben. Servera svalt, kring 16-17 grader och gärna efter lite syre i karaff.

Beskrivning

Historian kring Viña Zorzal börjar 1989 när Antonio Sanz, efter att ha jobbat på flera kända vinfirmor i Navarra och Rioja fullföljde sin dröm och startade egen produktion. Valet på plats föll på Navarra då han visste om ett par lite bortglömda vingårdar som ingen riktigt tog hand om med kärlek. Så han köpte dem till vrakpris och startade ett arbete med att ta hand om odlingarna professionellt. Ett arbete som snabbt betalade sig då gårdarna producerade otrolig frukt. Snabbt blev han känd som en kvalitetsproducent av viner med stor karaktär men en liten prislapp. 2007 tog hans tre söner över verksamheten men allt med samma filosofi och med pappa Antonio i allra högsta grad fortfarande involverad. Familjeproducent i sin rätta bemärkelse.