• Gratis hemleverans Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Tre Secoli Barbera Superiore Sorangela 2015 Barbera

Tre Secoli Barbera Superiore Sorangela 2015

Tre Secoli Barbera Superiore Sorangela 2015

"Smakrik och djup Barabera Superiore"

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
94 st
Lagring
Drick nu eller till och med 2023
Karaktär
Fatat & Fruktigt
Färg
Djupt blåröd med mörk kant
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Barbera
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, viol, björnbär och nougat. Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, viol och kaffe.

Passar till

Servera till pasta med strimlad biff eller svamp, eller till rätter av nöt, fågel eller fläsk. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Beskrivning

Tre Secoli är ett lokalt kooperativ i Piemonte, med stort fokus på Moscato, Barbera och andra inhemska, lokala druvsorter. Kooperativet startades redan 1887 och består idag av 450 mindre druvodlare som tillsammans förfogar över cirka 1200 hektar. Hälften av dessa odlingar tillägnas Moscato och 360 hektar till Barbera. Till skillnad från många andra kooperativ, som fokuserar på kvantitet istället för kvalitet, har Tre Secoli valt en annan väg med kvalitet i fokus vilket delvis bevisas genom att 90% av deras produktion är av viner med klassificeringen DOC eller DOCG. Deras Sorangela Barbera är en Superiore från Asti i Piemonte där druvorna får torka enligt appassimento-metoden.

Populära viner med samma druva