Tormentoso Old Vine Chenin Blanc 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Tormentoso Old Vine Chenin Blanc 2016 Chenin Blanc
Lievland Old Vines Chenin Blanc 2017

Pris: 169 kr

Tormentoso Old Vine Chenin Blanc 2016

Pris 145 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller till och med 2020
Karaktär
Fruktigt och smakrikt
Färg
Klart guldgul med gröna toner
Land
Region
Distrikt
Producent
MAN Vintners
Huvuddruva
Druvor
100% Chenin Blanc
Typ
Vitt
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Intensiva aromer av aprikoser och konserverade vita persikor med toner av kokosmjölk och ekig vanilj. Smakerna är fulla av mogen, gul frukt , äppelkärnnor och kvitten. Balanserad och uppfriskande syra med ett syrligt avslut.

Passar till

Servera svalt omkring två-tre grader kylskåpstemperatur. Ett bra matvin tack vare dess djupa koncentration som gör att det passar till både fisk, fågel och en del lättare rätter med fläsk. Producenten tipsar dessutom om kombinationen vit choklad och fruktsallad på stenfrukter.

Beskrivning

Det började med den enkla planen att skapa ett vin man skulle älska att köpa. Tanken föddes mellan de tre vinmakarna José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh. De började arbeta tillsammans 2001 med en grupp odlare i Paarl. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Tormentoso är deras premiumserie som främst fokuserar på endruvsviner och som på kort tid blivit omåttligt populära bland våra kunder. Just vinet Tormentoso Old Vine Chenin Blanc har fokus på stor koncentration och fruktighet.