Tormentoso Mourvedre Syrah 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Tormentoso Mourvedre Syrah 2015 Syrah
Prisvinnande vin
Château Pesquié Le Quintessence Rouge Ventoux 2014

Pris: 195 kr

Tormentoso Mourvedre Syrah 2015

Pris 145 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren
Karaktär
Kryddigt och elegant
Färg
Djupt granatröd med ljus kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Tormentoso Wines
Huvuddruva
Druvor
95% Syrah, 5% Mourvèdre
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Intensivt aromatisk med aromer av svartpeppar, läder, tobak och mörk plommonfrukt. Medelfylliga smaker med lager av svartvinbärskaka, lakrits och torkad frukt. Saftig och fruktig avslutning med den där typiska svartvinbärs-vingummistilen som är så härlig.

Passar till

Servera svalt strax under rumstemperatur. Ett bra vin till de flesta, lite kryddigare, kötträtter. Prova gärna att servera vinet till den sydafrikanska rätten "braai" (grillat kött och grönsaker), till rostbiff eller en härlig ostbricka.

Beskrivning

Det började med den enkla planen att skapa ett vin man skulle älska att köpa. Tanken föddes mellan de tre vinmakarna José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh. De började arbeta tillsammans 2001 med en grupp odlare i Paarl. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Tormentoso är deras premiumserie som främst fokuserar på endruvsviner och som på kort tid blivit omåttligt populära bland våra kunder. Deras intensiva blend på Mourvèdre och Syrah tillhör deras premiumserie Tormentoso där en liten del Mourvèdre fått tillföra komplexitet till den mörkfruktiga och lakritskryddiga Syrah. VInet har sedan fått mogna 12 månader i 225 och 300 liter stora ekfat innan det blandats.