The Vagabond Blewitt Springs Grenache 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
The Vagabond Blewitt Springs Grenache 2015 Grenache
Nyhet!
Elderton Estate GSM 2017

Pris: 229 kr

The Vagabond Blewitt Springs Grenache 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med 2020
Karaktär
Fruktigt och kryddigt
Färg
Djupt rubinröd med blålila kant
Land
Distrikt
Producent
Alliance Wines
Huvuddruva
Druvor
100% Grenache
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
15,0%

Doft & Smak

Elegant balanserad, nästan i Pinot Noir-stil, med inslag av viol och röd frukt, elegant krydda och en varm och silkeslen finish.

Utmärkelser

Brons - International Wine Challenge 2017
Brons - Decanter 2017

Passar till

Servera lite svalare än normalt, runt 14-18°C, gärna efter en stund på karaff. Testa tillsammans med nordafrikanskinfluerad mat, en fin charkbricka, eller rätter på vilt.

Beskrivning

Druvorna till The Vagabond kommer från en och samma vingård, som växt på 70 år gamla och knotiga vinrankor, planterade i sandjord med inslag av järnmalm. Säsongen började bra med fint vinterregn, följt av en torr vår som resulterade i konsekvent god fruktuppsättning. November och december var svala och det mönstret bröts bara kort av en värmebölja under nyår. Lyckligtvis fortsatte januari med kallare väder, ca 2 grader svalare än normalt. Då förespådde man en normal eller till och med sen skörd. En stadig värmeökning kort därefter påskyndade mognaden på druvorna och redan i februari (Grenache skördas normal i april) blev det en galen rush att skörda alla druvor i McLaren Vale med omnejd. Resultatet är en otroligt elegant och storfruktig Grenache, full av komplexa inslag av kryddor och sammetslena tanniner.