The Peach Chenin/Viognier 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
The Peach Chenin/Viognier 2017 Chenin Blanc
Nyhet!
Famille Bougrier La Grande Réserve Saumur Blanc 2017

Pris: 149 kr

The Peach Chenin/Viognier 2017

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Halvfylligt, friskt och torrt
Färg
Ljust gyllene, med gröna stråk
Land
Region
Distrikt
Producent
Mooiplaas
Huvuddruva
Druvor
43% Chenin Blanc, 30% Viognier, 27% Semillon
Typ
Vitt
Sockerhalt
3,4 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Både dofterna och smakerna bjuder in till fina toner av persika honung och mandel. Viognier bidrar med mogna persikosmaker och Chenin Blanc adderar fyllighet och kropp. Ett perfekt drickmoget vin, med en härligt lång finish.

Passar till

Servera runt 8-12°C och servera som aperitif, eller tillsammans med fiskrätter, gärna i gräddsås, eller till en somrig sallad.

Beskrivning

The Peach från Sydafrika är ett modernt stilvin från den nya världen, gjord av Mooiplaas, vars vingård och den kringliggande privata naturreservatet har en fantastisk och orörd naturskönhet. Mooiplaas är en historisk och traditionell vingård, köpt av Nicolaas Roos 1963, men som idag ägs och förvaltas av Nicolaas söner Tielman och Louis Roos och deras vingårdar är belägna på branta sluttningar av gamla mineralrika jordar i Bottelary Hills i Stellenbosch, med med milsvid utsikt över Kapstaden. 2013 firade familjen 50-årsjubileum på herrgården som har anor av vinmakning sedan 1806. På gården skördas alla druvor för hand och detta möjliggör ett extra steg av kvalitetskontroll. Tielman och Louis producerar en rad miljövänliga viner som är rotade i tradition och hantverksteknik för att återspegla den unika terroiren i området.