Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico 2015 Nebbiolo
Ekologiskt vin
Trediberri Langhe Nebbiolo Biologico 2016

Pris: 199 kr

Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico 2015

"Stram och elegant, ekologiskt certifierad, Nebbiolo"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Stram & Elegant
Färg
Rubinröd
Land
Region
Producent
Terre del Barolo
Huvuddruva
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,0%
Se även

Doft & Smak

Fruktig, elegant doft av små röda bär, kryddor och violer. Medelfyllig, stram och fruktig smak av körsbär, plommon och vinbär tillsammans med peppar, örter, viol och lakrits. Frisk syra, strama tanniner och en fast, lång avslutning.

Passar till

Perfekt till tagliatelle med porcini, grillat mörkt kött, allt vilt och mogna ostar. Servera svalt, kring 18-19 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Deras Biologico-serie är, som namnet skvallrar om, ekologiska viner från de odlare inom kooperativet som har ekologiskt certifierade odlingar. Pga mikroklimatet i Piemonte är inte särskilt stor andel av odlingsarealen helt ekologiskt odlad varför detta är riktigt prisvärda viner för vad som är i flaskan!

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt.