Terre del Barolo Barbera d'Alba Biologico 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Terre del Barolo Barbera d'Alba Biologico 2015 Barbera
Ekologiskt vin
Franco Mondo Barbera Superiore Il Salice 2015

Pris: 179 kr

Terre del Barolo Barbera d'Alba Biologico 2015

"Ekologiskt certifierad Barbera d'Alba från Terre del Barolo"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2020
Karaktär
Fruktig & Kryddig
Färg
Intensivt rubinröd med lila kant
Land
Region
Producent
Terre del Barolo
Huvuddruva
Druvor
100% Barbera
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Rund, fruktig doft av björnbär, körsbär och rosblad tillsammans med ett stänk mörka kryddor. Medelfyllig, rund smak med mycket frukt och bär, lakrits, peppar och en frisk syra. Snygga tanniner som håller ihop vinet med en bra längd.

Passar till

Bra matvin som passar t.ex. till de flesta pastarätterna, smakrika soppor, italienska rätter med kokat kött, kallskuret eller mjukostar. Servera svalt, kring 18-19 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Deras Biologico-serie är, som namnet skvallrar om, ekologiska viner från de odlare inom kooperativet som har ekologiskt certifierade odlingar. Pga mikroklimatet i Piemonte är inte särskilt stor andel av odlingsarealen helt ekologiskt odlad varför detta är riktigt prisvärda viner för vad som är i flaskan! Deras Barbera d'Alba är producerad på druvor från byarna La Morra, Roddi och Verduno och en klassisk, fruktig och kryddig Barbera.

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt.