Terras DO PÓ Reserve Red 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Terras DO PÓ Reserve Red 2016 Castelão

Terras DO PÓ Reserve Red 2016

Terras DO PÓ Reserve Red 2016

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 131 kr

Lagerstatus
20 st
Lagring
Drick nu och fram till 2023
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Casa Ermelinda Freitas
Huvuddruva
Druvor
100% Castelão
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Komplexa dofter av röda bär och vanilj i glaset. Smaken har en blandning har röda frukter och bigarråer blandat med en touch av fat, vanilj och fina tanniner. Finishen är lång och kraftig.

Passar till

Detta vin passar perfekt till grillat nötkött, mustiga höstgrytor och långlagrad ost. Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader.

Beskrivning

Casa Ermelinda Freitas grundades 1920 av Deonilde Freitas och fortsattes att drivas framåt av Germana Freitas och senare av Ermelinda Freitas. Företaget har alltid haft ett särskilt intresse för vin. Ermelindas man gick tyvärr bort väldigt tidigt vilket fick henne att ta över företaget med hjälp ifrån deras enda barn, dottern Leonor. Leonor som trots att hon inte var utbildad inom vinframställning tog ansvar för företaget och konsoliderade den redan starka kvinnliga profilen för den befintliga ledningsstrukturen. Företagets topprioritet har alltid varit kvalitet, men man producerade endast vin som såldes till grossister som sedan satte sitt namn på etiketten. år 1997 var året som företaget satte etikett på sitt första egna vin och "Terras Do Pó Tinto" blev den första egenproducerade och buteljerade vinet på Ermelinda Freitas vingård.