• Gratis hemleverans, 1-2 dagar Fri frakt
  • Snabb hemleverans, 1-2 dagar Snabb hemleverans, 1-2 dagar
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Terra Venetica Valpolicella Ripasso Biologico 2015 Corvina

Terra Venetica Valpolicella Ripasso Biologico 2015

Terra Venetica Valpolicella Ripasso Biologico 2015

Pris 189 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
192 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Fruktigt & Djupt
Färg
Rubinröd med lila kant
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
Corvina, Corvinone, Rondinella
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
6 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Stor, komplex och kryddig doft med peppar, mörka körsbär, choklad och vinbär. Smaken är fyllig, snyggt balanserad med bra fatkaraktär från 18 månaderna på ek och lena men tydliga tanniner. Lång avslutning.

Passar till

Smakrika italienska rätter som pasta bolognese, pizza med parmaskinka eller en krämig risotto med karljohan-svamp. Servera svalt, precis under rumstemperatur, kring 19-20 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Terra Venetica Valpolicella Ripasso Biologico är det senaste tillskottet från innovatörerna på EnoItalia. Denna gången var uppdraget lite omvänt - istället för att kreera något nytt skulle de återskapa något så traditionellt som möjligt. Utfallet blev en ekologisk Ripasso från hjärtat av Venetien. Vinet produceras enligt den traditionella metoden där juicen får jäsa om en gång till på skalen från Amaronedruvorna. Stilen blir kryddig med mycket röda bär, fyllig smak och läckra körsbärstoner.

Om producenten

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung.