• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Terra Venetica Amarone della Valplicella Biologico 2015 Corvina

Terra Venetica Amarone della Valplicella Biologico 2015

Terra Venetica Amarone della Valplicella Biologico 2015

Pris 329 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
68 st
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Varmt & Fruktigt
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
Corvina, Corvinone, Rondinella
Typ
Rött
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
15,0%
Se även

Doft & Smak

Djup, kryddig och fatad doft med moreller, lakrits, choklad och rom-russin. Saftig, smakrik stil med massor av trädgårdsfrukt, torkade körsbär, skogsbärsmarmelad och choklad. Frisk syra i en fruktig finish.

Passar till

Stort vin som kräver ett stort djup i maten, te.x. viltgryta med gelé eller en ostbricka med hårdlagrade ostar. Servera några grader under rumstemperatur, gärna efter en stund i karaff. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Terra Venetica Valpolicella Amarone della Valpolicella Biologico är det senaste tillskottet från innovatörerna på EnoItalia. Denna gången var uppdraget lite omvänt - istället för att kreera något nytt skulle de återskapa något så traditionellt som möjligt. Utfallet blev en ekologisk Amarone från hjärtat av Venetien där klimatet är milt och inte särskilt vått, inte ens på vintern, vilket är en förutsättning för att druvorna ska kunna mogna länge. Efter skörd får druvorna torka på halmbäddar innan de långsamt får jäsa extra länge ihop med skalen för maximalt med smak och färg. Efter två år i ekfat är det sedan redo att avnjutas, djup i frukten och massor av choklad, mocca och kakao.

Om producenten

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung.