• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Tenuta l'Impostino Viandante Riserva 2011 Sangiovese

Tenuta l'Impostino Viandante Riserva 2011

Pris 259 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
114 st
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2027
Karaktär
Ursprungstypisk, rostad och smakrik
Färg
Intensivt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1,3 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Intensiva, rena och fylliga aromer med dominanta inslag av röda bär såsom körsbär och björnbär med en ton av marmelad som är välintegrerade med aromatiska kryddor, trä och en antydan till kåda. Vinet visar sin fräschör och karaktär av åldrande i smakerna med en välintegrerad tanninstruktur som balanseras av alkoholens värme. Elegant, långt och bittert avslut som är typiskt för Sangiovese.

Utmärkelser

Top of Toscana Vinum 2015
96 poäng Decanter
Guld Decanter
90 poäng Falstaff Magazine
3 stjärnor (av 3) Vinibuoni d'Italia

Passar till

Servera runt 18 grader i stora vinglas. Det är ett vin med stor karaktär som passar utmärkt tillsammans med kryddiga, vällagrade ostar. Den är en naturlig följeslagare till alla sorters rött nött och såser på fågel, vilt, anka eller kanin. Prova även att servera till lever eller en traditionell toskansk crostini.

Beskrivning

Våren som följde de tidiga utvecklingsstadierna präglades av regn och temperaturer under genomsnittet. Säsongen fortsatte med en varm och något regnig sommar, vilken bidragit till att minska kraften av växterna och främjat bildandet av medelstora och i synnerhet spretiga klasar, som visar oss tidigt potentialen i säsongens skörd. Under septembers första del var regnet tillbaka och plantan fick en möjlighet att koppla av innan den uppnått fullständig mognad. Vid provsmakningen visade druvorna områdestypiska smaker med anmärkningsvärd saftighet och rikliga inslag av tanniner. Skalet var aromatiskt med tendenser att frigöra färg och krispig kärna med endast svagt reaktiva tanniner. Druvorna hade nått optimal nivå av fenol mognad.