• Gratis hemleverans Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Tenuta l'Impostino 2013 Sangiovese

Tenuta l'Impostino 2013

Tenuta l'Impostino 2013

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2023
Karaktär
Elegant och kraftigt fruktigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
80% Sangiovese, 10% Merlot, 5% Syrah, 5% Petit Verdot
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
0,55 g/l
Alkoholhalt
14,0%
Se även

Doft & Smak

Intensiva och rena aromer med dominanta röda bär såsom körsbär och björnbär med toner av blommor och marmelad som fortsätter i toner av hö, varma kryddor och trä. Fylliga och mjuka smaker av läcker frukt med mycket liknande referenser som i aromerna. Utomordentligt bra balans mellan friskheten och tanninerna. Långt avslut med härlig fatkrydda.

Utmärkelser

93 poäng Falstaff Magazine

Passar till

Servera svalt runt 18-19 grader, gärna efter en stund i karaff. Ett härligt matvin att servera tillsammans med kallskuret och ostar. Passar även till mustiga pastarätter såsom rådjurspappardelle eller en klassisk carbonara som tar fram de mjuka tonerna i vinet. Prova även att servera till ugnsrostat kött,lammkotletter eller mustiga grytor som en klassisk cacciatora.

Beskrivning

Tenuta Impostino är en relativt ung producent i Maremma i Toscana. Trots sin ungdom ligger deras fokus dock på att skapa viner i en så traditionell och okonstlad stil som möjligt. Rustika grejer helt enkelt och väldigt stor prisvärdhet. Detta vinet är producentens ryggrad från det trendiga distriktet Montecucco. Vinet med producentens namn är också det som representerar firman bäst, på alla sätt. Sangiovese-blend, Montecucco och härligt smakrik och tanninrik. Dessutom årets mest prisvärda vin i Wine Spectator!