• Gratis hemleverans Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Tenuta Mannino Vasadonna Rosso Etna DOC 2006 Nerello Mascalese

Tenuta Mannino Vasadonna Rosso Etna DOC 2006

Tenuta Mannino Vasadonna Rosso Etna DOC 2006

Pris 399 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
28 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Elegant & Stramt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Nerello Mascalese
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Elegant, väldigt finstämd men djup doft av mogna röda bär, mycket fatkaraktärer i form av choklad och vanilj och en ren, spännande mineralton. Smaken är stram och fruktig med tydliga mognadstoner, röda bär, fatkryddor, peppar och mineraler. Lång, tanninrik och mogen avslutning.

Passar till

Djupt och stramt vin med en enorm komplexitet som egentligen bäst avnjuts med hårdostar och lite djupa tankar. Men självklart också riktigt bra till diverse kött- eller pastarätter. Servera svalt, efter minst 30 minuter i karaff, kring 17-18 grader.

Beskrivning

Tenuta Mannino Vasadonna Rosso Etna DOC 2006

Om producenten

Tenuta Mannino är en undangömd liten pärla på Sicilien längs med de karga kullarna kring Etna-vulkanen. Just den vulkaniska jordmånen är det som utmärker vinerna härifrån med en elegant, frisk, mineralrik ton som snabbt kan kännas igen när man har provat ett par viner från distriktet. Tenuta Mannino har rötter tillbaka till början av 1800-talet då Baron Franz Mannino blev en framgångsrik affärsman genom apelsinexport till USA och vinproduktion som främst såldes lokalt på Sicilien. Idag drivs gården av Giuseppe Mannino som dessutom är president för Etnas vinappellation, så han vet vad han pratar om.