Stark-Condé Stellenbosch Syrah 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Stark-Condé Stellenbosch Syrah 2015 Syrah
Prisvinnande vin
Guigal Côte-Rôtie Brune et Blonde 2013

Pris: 579 kr

Stark-Condé Stellenbosch Syrah 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt mogna i upp till tio år
Karaktär
Fylligt och stramt
Färg
Djupt purpurfärgad
Land
Region
Distrikt
Producent
Stark-Condé
Huvuddruva
Druvor
97% Syrah, 2% Viognier och Roussane, 1% Petite Sirah
Typ
Rött
Sockerhalt
2,5 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Konsentrerade aromer av mörka frukter med lakrits, viol och vitpeppar. Rika smaker med ett brett lager av frukt som balanseras väl av en fin tanninstruktur tack vare samfermentering av Viognier och Roussane.

Passar till

Servera runt 16-18 grader. Passar bäst till rikare rätter såsom biff med krämig sås, långsamt tillagat lamm eller en köttgryta.

Beskrivning

Stark-Condé är kundfavoriten M A N Vintners premium-brand med tajt ursprungsspecifika och mer europeiska viner i stilen. Detta vin är främst uppbyggt kring en mycket stenig vingård som bara verkar producera bättre och bättre kvalitet på sina viner allteftersom att vinstockarna blir äldre. Typiskt för denna vingård, är mer eleganta, blommiga viner snarare än en stor in-your-face stil. Detta är det första året som de har börjat med att införa en liten mängd samfermenterad Viognier och Roussanne. Även om samfermentering av Roussanne inte är särskilt typiskt, är det tillåtet i Hermitage och ger vinet en fin tanninstruktur. Denna djupt purpurfärgade Syrah är fyllig och stram med koncentrerade aromer.