Seleccion Numerada 36 Rioja "Crianza" 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris Nyhet!
Seleccion Numerada 36 Rioja "Crianza" 2015 Tempranillo

Seleccion Numerada 36 Rioja "Crianza" 2015

Seleccion Numerada 36 Rioja "Crianza" 2015

""Nedklassificerad" Rioja Reserva då producenten inte var registrerad för att få skriva det på etiketten."
Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 139 kr 179 kr

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller låt mogna vidare i källaren tills 2025
Karaktär
Komplext & Fatat
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Hemligt
Huvuddruva
Druvor
80% Tempranillo, 10% Garnacha, 10% Graciano
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Sköna aromer av mörka höstfrukter, läder och kryddor. Stora koncentrerade smaker av körsbär, blåbär och plommon med komplexa inslag av tobak och kryddig ek före en djup, sammetslen avslutning som stannar.

Passar till

Servera runt 18°C tillsammans med t ex en Lancashire Hot Pot (lammgryta), eller långsamt ugnsrostad lammstek eller fläsk.

Beskrivning

Seleccion Numerada 36 Crianza 2015 är ett underbart komplext vin från Rioja med massor av djup frukt,lakrits och fatkaraktärer. Druvorna till vinet från just 2015 kommer från producentens äldsta vinrankor runt om i Azagra, San Adrian och Adeanueva och var av så exceptionellt hög kvalitet att vinmakaren tyckte det vore synd att inte låta vinet nå sin fulla potential. Därför han lät det mogna på exklusiva franska och delvis amerikanska ekfat i 24 månader. Detta uppfyller alla krav för en Rioja Reserva men då producenten normalt inte producerar ett vin med den klassificeringen var de inte registrerade för att få sätta det på etiketten. Så, sammantaget, fick producenten nedklassificera vinet till en Crianza av legala skäl men allt i flaskan är i högsta grad av Reserva-kvalitet.

Producerat i klassisk, traditionell stil helt utan mjölk- eller äggprodukter varför det också är lämpligt för veganer.

Om konceptet

Idén med Selección Numerada föddes för ett par år sedan när vi, tillsammans med vår brittiska partner, erbjöds köpa in någon annans avbokade ordrar förutsatt att vi satte på en egen etikett. Så vi skapade en "hemlig" etikett då vinerna under detta varumärket kommer från de mest välrenommerade producenterna i Spanien. Dock, för att få det extremt låga priset, får vi inte säga vem det är ifrån.