Salasar Blanquette de Limoux L'Evidence Brut NV
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Salasar Blanquette de Limoux L'Evidence Brut NV Mauzac

Salasar Blanquette de Limoux L'Evidence Brut NV

Salasar Blanquette de Limoux L'Evidence Brut NV

Pris 229 kr

Oj då, den här produkten är tyvärr slut i lager! Ange din mailadress för att bevaka vinet, du blir meddelad när vinet åter är i lager!.
 
Din bevakning är nu registrerad. Så fort vinet kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Bevaka vinet här 

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.
 Jag godkänner integritetspolicyn hos Vinoteket.
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt mogna i ett drygt år.
Karaktär
Stort & Fruktigt
Färg
Vackert halmgult
Land
Producent
Salasar
Huvuddruva
Druvor
90% Mauzac, 10% Chardonnay and Chenin Blanc
Typ
Mousserande
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Fruktiga aromer dominerar näsan och det är vita persikor och blodgrape som tittar fram. Välbalanserad, smidig och fruktig smak med vit frukt. Ett långt, behagligt avslut.

Passar till

Denna superba Blanquette går utmärkt att servera i egen majestät. Det är dock ett brett matvin därtill.

Beskrivning

Maison Salasar grundades 1880 av, den nuvarande ägarens René Salasars farfar, Josef Salasar. Idag har vingården är högt skattat rykte långt utanför landets gränser och inte mindre än drygt 30 andra vinodlare köper sina handskördade druvor (Mauzac, Chardonnay och Chenin Blanc) av Maison Salasar. Vingården är belägen i Haute Vallée de l'Aude, precis söder om den skyddade ursprungsbeckningen Limoux AOC. Den ligger på 300-500 meters höjd, vilket tillsammans med klimatet, ger vinrankorna perfekta förutsättningar för att leverera ett mousserande full av exotisk frukt i en fin kombination mellan sötma och syra. Druvorna till detta toppvin är skördade för hand och försiktigt placerade i små lådor. Druvorna pressas i omgångar och jäsningen sker kallt vid 16°C. Andra jäsningen sker enligt den traditionella metoden i flaska och vinet har sedan legat och mognat på jästfällningen i cirka 9 månader.