• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Riposte Foil Sauvignon Blanc 2018 Sauvignon Blanc

Riposte Foil Sauvignon Blanc 2018

Riposte Foil Sauvignon Blanc 2018

"Knastrigt elegant Sauvignon Blanc från Australiens bästa ursprung för druvan och kanske en av de bästa producenterna!"

Pris 189 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
164 st
Lagring
Drick nu medan ungt och livligt
Karaktär
Friskt & Krispigt
Färg
Ljust citrusgult med grön kant
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Vitt
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Fruktig, aromatisk doft av passionsfrukt, lime, sockerärtor och stenfrukt tillsammans med en tydlig mineralrik kant. Elegant smak med intensiv fruktighet, frisk mineralitet, bra syra och en tydlig gräsighet. Krispig, ren och frisk avslutning.

Utmärkelser

93 poäng James Halliday
92 poäng The Wine Orbit

Passar till

Servera lätt kyld runt 8-10 grader. Denna friska och aromatiska vita är perfekt att servera till fisk och skaldjur, prova till exempel en fräsch ceviche.

Beskrivning

Sauvignon Blanc från Adelaide Hills är något av benchmark i Australien för riktigt kvalitativ, elegant Sauvignon Blanc. Tim Knappstein har under en lång tid varit gudfadern för just denna kombinationen och druvorna till detta vinet kommer från två premium-dolingar på hög höjd - Carey Gully och Piccadilly. Druvorna plockas nattetid och viniferas separat innan de pressas med minimal skalkontakt och får kalljäsa. För lite extra tyngd och struktur fick 25% av vinet jäsa i ekfat. Resultatet blir superkrispigt, elegant, druvtypiskt och läckert. Drick som det är, bra kylt, eller till en getostsallad med valnötter och honung.

Om producenten

Tim Knappstein är en legened i Australien och har framför allt gjort sig ett namn som svalklimats-mästaren. Idag är han bl.a. ordförande i National Cool Climate Wine Show där de varje år utser och provar igenom alla Australiens bästa viner från svala odlingsområden. Projektet Riposte är ett gemensamt dito mellan Tim och hans son Nick. Ett klassiskt familjeföretag i boutique-storlek som varje år producerar bland de bästa vinerna ifrån Adelaide Hills.