Riposte Dagger Pinot Noir 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Nyhet!
Riposte Dagger Pinot Noir 2017 Pinot Noir

Riposte Dagger Pinot Noir 2017

Riposte Dagger Pinot Noir 2017

"Riktigt elegant, ung och bärig Pinot från svalklimatsmästaren Tim Knappstein"
Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 199 kr

Lagerstatus
Bara 2 st kvar
Lagring
Drick nu medan ungt och livligt
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
Ljust rödlila
Land
Distrikt
Producent
Riposte
Huvuddruva
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Floral, ren och bärig doft av körsbär, mosade jordgubbar, färska örter och viss mineralitet. Ren, frisk och bärig smak med mer körsbär och hallon tillsammans med en fint grynig tanninstruktur, frisk syra och en lång, rak avslutning.

Passar till

Servera lite svalt, runt 14-18°C, till lite kryddiga rätter, som pekinganka, grillad vaktel, krispig fläsksida, kolgrillad lax eller tonfisk

Beskrivning

Druvorna till detta vinet kommer från noggrant utvalda vingårdar i Charleston och Gumeracha i Adelaide Hills. Strax efter att druvorna börjat växa ur skotten plockades alla löv på den östra sidan av rankorna för att ge dem lite morgonsol i det annars lite kyliga klimatet. Skörden skedde hela 18 dagar tidigare än 2014, helt för hand och i gryningen innan solen hinner stressa druvorna. Efter att ha avstjälkats tippas druvorna rakt ner i jäskaren utan att krossas vilket ger en hög andel hela druvor vilket i sin tur ger ett vin med högre tanninkoncentration. Efter jäsning under dagliga överpumpningar fick vinet mogna i ståltank för att bibehålla maximal fräschör och livlighet. Resultatet blir en frisk och ren Pinot som är utmärkt på egen hand eller till det mesta som haft fjädrar.

Om producenten

Tim Knappstein är en legened i Australien och har framför allt gjort sig ett namn som svalklimats-mästaren. Idag är han bl.a. ordförande i National Cool Climate Wine Show där de varje år utser och provar igenom alla Australiens bästa viner från svala odlingsområden. Projektet Riposte är ett gemensamt dito mellan Tim och hans son Nick. Ett klassiskt familjeföretag i boutique-storlek som varje år producerar bland de bästa vinerna ifrån Adelaide Hills.