Rhebokskloof Vineyard Selection The MGS 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Rhebokskloof Vineyard Selection The MGS 2015 Mourvedre
Premanent nedsatt pris
Madame F Grenache Vielles Vignes 2016

Pris: 119 kr

Rhebokskloof Vineyard Selection The MGS 2015

"Smakrik, varmt kryddig Rhône blend."
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren
Karaktär
Smakrikt & Fruktigt
Färg
Djupt blålila
Land
Region
Distrikt
Producent
Rhebokskloof
Huvuddruva
Druvor
44% Mourvedre, 36% Grenache, 20% Shiraz
Typ
Rött
Sockerhalt
3,5 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Stor och djup doft av mörka skogsbär tillsammans med örter, peppar och skogsbädd. Intensiv, varm smak med mycket plommon, björnbär, rått kött, peppar och kakao. Elegant tanninstruktur och len, rund avslutning.

Passar till

Servera vid 16-20 grader. Vinet kan avnjutas direkt eller låta mogna för att de röda frukterna ska få utveckla toner av lakrits, peppar och krydda. Lokalbor serverar gärna vinet till vilt eller viltgrytor.

Beskrivning

Rhebokskloof är en klassisk vingård i historiska Paarl, perfekt placerad djupt nere i en dal mellan Rock Mountains vilket skapar ett unikt mikroklimat perfekt för att odla eleganta, svala kvalitetsviner. Själva gården dateras så långt bak som 1692 när Dirk van Schalkwyk fick en bit land av guvernören av Kapregionen. Idag är Rhebokskloof kanske mest känt för sin restaurang och populära anhalt som besöksmål men deras viner talar förvisso för sig själva. Klassiska, eleganta och ändå med en typisk sydafrikansk touch. Allt under översyn av de två kvinnliga vinmakarna Karin Louw och Rolanie Lotz.