• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Rhebokskloof Sandstone Grove Reserve Chardonnay 2014 Chardonnay

Rhebokskloof Sandstone Grove Reserve Chardonnay 2014

Rhebokskloof Sandstone Grove Reserve Chardonnay 2014

"Stor och läckert fatad topp-Chardonnay från klassiska Rhebokskloof!"

Pris 279 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
12 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren
Karaktär
Elegant & Komplext
Färg
Blekt gyllengul
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Vitt
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Tydlig stenfrukt, lime och rostade fat i doften som övergår till mer runda, smöriga toner. Smakrik, rund och fruktig stil med mycket persika, mogna äpplen, nötter, rostade fat och vitpeppar. Lång, frisk syra och komplex fatkaraktär som hänger i.

Passar till

Underbart matvin till mycket från havet som grillad fisk eller testa producentens tips - en ljummen sallad med ankbröst, apelsin och hasselnötter! Servera kylt, kring 10-11 grader.

Beskrivning

Rhebokskloof är en klassisk vingård i historiska Paarl, perfekt placerad djupt nere i en dal mellan Rock Mountains vilket skapar ett unikt mikroklimat perfekt för att odla eleganta, svala kvalitetsviner. Själva gården dateras så långt bak som 1692 när Dirk van Schalkwyk fick en bit land av guvernören av Kapregionen. Idag är Rhebokskloof kanske mest känt för sin restaurang och populära anhalt som besöksmål men deras viner talar förvisso för sig själva. Klassiska, eleganta och ändå med en typisk sydafrikansk touch. Allt under översyn av de två kvinnliga vinmakarna Karin Louw och Rolanie Lotz.