Pierre de Taille Provence Rosé 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Pierre de Taille Provence Rosé 2017 Grenache
Pey Blanc l'Instant Rose 2017

Pris: 129 kr

Pierre de Taille Provence Rosé 2017

"Elegant och klassisk Provence-rosé i riktigt prisvärd stil"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht.
Karaktär
Friskt & Elgant
Färg
Ljust laxrosa
Land
Region
Producent
Domaine Pierre de Taille
Huvuddruva
Druvor
50% Grenache, 30% Syrah och 20% Cabernet Sauvignon
Typ
Rosé
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Typisk bärig, ren doft av röda vinbär, körsbär, smultron och vita kryddor samt en frisk citruston. Frisk och fräsch smak i delikat stil men med en skön tyngd i frukten. Liknande karaktärer som i doften tillsammans med mer mineraler. Lång, frisk och ren avslutning.

Utmärkelser

Guld Foire d'Avignon

Passar till

Riktigt trevligt bara som det är i trädgården eller på verandan. Annars drick tillsammans med sallader, till skaldjur, kanapéer eller till diverse asiatisk mat. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Inför våren 2018 tog vi in varuprover på ett 30-tal olika roséer från Provence för att försöka hitta den absolut mest klassiska och samtidigt prisvärda. Efter att ha provat dem alla blint var den en solklar vinnare - Pierre de Taille från Coteaux Aix-en-Provence. Att den bara kostar 129 kr är ett mysterium och vi köpte in allt vin kunde för vårens och sommarens rosésortiment. Elegant, krispig, mineralrik och så där lite snyggt gräddig som bara en riktigt vass Provence-rosé kan vara.

Vinmakning

Druvorna skördas under en relativt lång period över september och oktober och alltid under de första morgontimmarna för att bibehålla en maximal fräschör. Efter att ha landat i pressen skyddas de av nitrogen för att inte angripas av syre och får sedan landa i cirka en vecka kring 0 grader innan jäsningen pågick i 15 dagar. Därefter blandas druvsorterna och stabiliseras i ståltank innan eventuella partiklar från jäsning filtreras bort före buteljering.