Pey Blanc l'Instant Rose 2017 Magnum
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Pey Blanc l'Instant Rose 2017 Magnum Grenache

Pey Blanc l'Instant Rose 2017 Magnum

Pey Blanc l'Instant Rose 2017 Magnum

"Läcker och typisk Provence-rosé"
Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 284 kr

Lagerstatus
Bara 9 st kvar
Lagring
Drick nu medan ungt och friskt
Karaktär
Friskt & Elegant
Färg
Ljust laxrosa
Land
Region
Producent
Pey Blanc
Huvuddruva
Druvor
Grenache, Cinsault, Syrah
Typ
Rosé
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Frisk, ren och elegant doft med litchi, röda körsbär och vita blommor. Typisk, ren och frisk smak av ljusa stenfrukter, citrus, mineral och vitpeppar innan en frisk och ren avslutning.

Passar till

Gott till allt ifrån aperitif, via säsongssallad till lättare kötträtter eller medelhavstapas. Servera kylt kring 10 grader.

Beskrivning

Djupt inrotad bland de bästa vingårdslägena i och kring Aix-en-Provence har Château Pey Blanc under lång tid varit en av de populäraste producenterna bland lokalbefolkningen men med historisk små produktionsvolymer så har få flaskor hamnat på export. I och med lite förvärv av nya vingårdar har de på senare år börjat sälja till nya marknader och vi lyckades tränga oss först i kön och skaffa exklusivitet i Sverige! Provence nya stjärna enligt flera vinrecensenter och vi kan bara hålla med. Deras l'Instant Rosé är en klassisk Provence-rosé på Grenache, Cinsault och Syrah.

Druvorna kommer från vingårdar med lera och kalksten och en genomsnittlig ålder på 30 år. Efter skörd, som sker på natten för att bibehålla maximalt med fräschör, får druvorna kort macerera innan de försiktigt pressas för att extrahera så lite färg från skalen som möjligt. Alla druvsorter vinifieras separat och får sedan vila i ståltank innan de blandas och buteljeras.