Pey Blanc Pluriel Blanc 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Pey Blanc Pluriel Blanc 2017 Vermentino
Nyhet!
Ricca Terra Bronco Buster White Blend 2017

Pris: 195 kr

Pey Blanc Pluriel Blanc 2017

"Frisk och fruktig blend från Provence nya stjärna"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren.
Karaktär
Frisk & Aromatisk
Färg
Blekt citrongul med grön kant
Land
Region
Producent
Pey Blanc
Huvuddruva
Druvor
Vermentino, Clairette, Ugni Blanc
Typ
Vitt
Sockerhalt
1,5 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Frisk, ung doft av citrus, vita blommor, persika och örter. Ren, frisk och fräsch smak med bra syra. Stenfrukter, citrus och cumquats innan en finessrik, mineralrik avslutning.

Passar till

Strålande att läppja på som aperitif på verandan, till grillad fisk eller till färska skaldjur. Servera kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Djupt inrotad bland de bästa vingårdslägena i och kring Aix-en-Provence har Château Pey Blanc under lång tid varit en av de populäraste producenterna bland lokalbefolkningen men med historisk små produktionsvolymer så har få flaskor hamnat på export. I och med lite förvärv av nya vingårdar har de på senare år börjat sälja till nya marknader och vi lyckades tränga oss först i kön och skaffa exklusivitet i Sverige! Provence nya stjärna enligt flera vinrecensenter och vi kan bara hålla med. Pluriel Blanc är en lite udda blend på Vermentino, Clairette och Ugni Blanc.

Vinmakning

Druvor från i genomsnitt 30 år gamla rankor och vingårdar med lera och kalksten. Efter skörd får druvorna macerera kallt innan de pressas och jäser på sin jästfällning. Väldigt lätt filtrering innan vinerna blandas och buteljeras.