Pey Blanc l'Instant Rouge 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Pey Blanc l'Instant Rouge 2016 Carignan
Domaine Moulin d'Eole Les Arches Rouge 2016

Pris: 125 kr

Pey Blanc l'Instant Rouge 2016

"Kryddig Provence-blend från regionens nya stjärna"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Fruktigt & Kryddigt
Färg
Rubinrött med lila kant
Land
Region
Producent
Pey Blanc
Huvuddruva
Druvor
Carignan, Grenache
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Fruktig, lite rå doft med kanderade frukter, Provencalska kryddor och vinbär. Medelfyllig, ren och frisk smak med tydliga mörka bär, plommon och örter. Härlig balans och en ren, rund syra i avslutningen.

Passar till

Den perfekta matchningen är en krämig kantarellpasta med bacon eller pancetta. Även utmärkt till fläsk av alla sorter, varför inte en knaprig Wienerschnitzel! Servera svalt, kring 17-18 grader.

Beskrivning

Djupt inrotad bland de bästa vingårdslägena i och kring Aix-en-Provence har Château Pey Blanc under lång tid varit en av de populäraste producenterna bland lokalbefolkningen men med historisk små produktionsvolymer så har få flaskor hamnat på export. I och med lite förvärv av nya vingårdar har de på senare år börjat sälja till nya marknader och vi lyckades tränga oss först i kön och skaffa exklusivitet i Sverige! Provence nya stjärna enligt flera vinrecensenter och vi kan bara hålla med. Deras l'Instant Rouge är en klassisk blend på Carignan och Grenache.

Vinmakning

Druvor från vingårdar med lera och kalksten och en genomsnittlig ålder på 30 år. Efter skörd får vinet kallmacerera innan en naturlig jäsning startar med daglig överpumpning. Vinet får sedan mogna 12 månader i ståltank.