Pertaringa Stage Left Merlot 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris
Pertaringa Stage Left Merlot 2016 Merlot
Calvet 'Heritage' Montagne St Emilion 2016

Pris: 178 kr

Pertaringa Stage Left Merlot 2016

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2023
Karaktär
Runt och fruktigt
Färg
Mörkt purpurröd
Land
Distrikt
Producent
Wines by Geoff Hardy
Huvuddruva
Druvor
100% Merlot
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Komplexa och medelfylliga aromer av mycket mörka bär, svarta vinbär, blåbär och mörka körsbär. En antydan av ekkaraktär, choklad, mocka och kakao. Fruktiga, runda och fina smaker med eleganta välintegrerade tanniner, örtiga inslag och ett långt, sött fruktigt avslut med subtila toner av ekfat.

Passar till

Servera runt 16-20 grader. Om du någon gång kommer över känguru, så ska du kolgrilla den tillsammans med rödbetor och servera med sötpotatismos och lavendel- och salviasmör och Stage Left Merlot. Hittar du inte känguru, serverar du vinet till kraftiga kötträtter, gärna grillade sådana.

Beskrivning

Populära viner tar slut fort. Som plåster på såret har vi satt ned priset på ytterligare två viner som vi hade tänkt vänta med att släppa. Båda ligger lite lägre i prisklass men är en riktigt bra deal. En Semillon från samma producent som du hittar här och en smakrik och komplex blend från anrika Languedoc-Roussillon här.

Pertaringa grundades 1980 av de två framstående oenologerna Geoff Hardy och Ian Leask. I mer än 30 år har vingårdarna i Pertaringa, vid foten av McLaren Vale, producerat några av regionens allra finaste viner. Jordarna är berikade från de ovanliggande kullarna och det svalare klimatet, som mildras ytterligare av St Vincent-golfen, ger väldigt goda förutsättningar för odling av högkvalitativa druvor. Familjerna har delat en passion att producera innovativa viner, med traditionella jordbruksmetoder och har sedan en tid tillbaka också antagit en biodynamisk vinodling. Detta vin kallas "Stage Left" Merlot, då Merlot som druva egentligen aldrig har fått stå i centrum i bland vingårdarna i McLaren Vale. Vi tycker att det bör avnjutas för sin unika tolkning av denna älskade bordeauxdruva. Permanent nedsatt pris. Förr: 209 kr.