Pertaringa Scarescrow Sauvignon Blanc 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Pertaringa Scarescrow Sauvignon Blanc 2017 Sauvignon Blanc
Nyhet!
Riposte Foil Sauvignon Blanc 2017

Pris: 189 kr

Pertaringa Scarescrow Sauvignon Blanc 2017

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht.
Karaktär
Blommigt & Fruktigt
Färg
Ljust citrusgul
Land
Distrikt
Producent
Wines by Geoff Hardy
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Vitt
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Aromatisk, ung doft med tropisk frukt, kiwi och citronzest. Frisk, krispig smak med massor av typiska smaker som krusbär, lime och nyklippt gräs. Lång, frisk och ren syra i en rasande fräsch avslutning.

Passar till

Testa till grillad seabass med en krispig trädgårdssallad och lime- och svartpepparaioli. Servera väl kylt kring 10-11 grader.

Beskrivning

Pertaringa grundades 1980 av de två framstående oenologerna Geoff Hardy och Ian Leask. I mer än 30 år har vingårdarna i Pertaringa, vid foten av McLaren Vale, producerat några av regionens allra finaste viner. Jordarna är berikade från de ovanliggande kullarna och det svalare klimatet, som mildras ytterligare av St Vincent-golfen, ger väldigt goda förutsättningar för odling av högkvalitativa druvor. Familjerna har delat en passion att producera innovativa viner, med traditionella jordbruksmetoder och har sedan en tid tillbaka också antagit en biodynamisk vinodling. Varje ny årgång inleds med skörden av just Sauvignon Blanc-druvorna och fågelskrämman är fortfarande ett effektiv vapen mot de druvälskande småfåglarna varför den fått ge namn åt denna krispiga och rena Sauvignon från Adelaide.