Muralia Maremma Rosso 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Muralia Maremma Rosso 2015 Syrah
Prisvinnande vin
Guigal Côte-Rôtie Brune et Blonde 2013

Pris: 579 kr

Muralia Maremma Rosso 2015

Pris 294 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller spara till 2026
Karaktär
Smakrikt & Rostat
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Land
Region
Producent
Muralia
Huvuddruva
Druvor
50% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Tung, djup doft av mörka bär, piptobak, enbär, svartpeppar och björnbär. Tydligt rostade fatkaraktärer i bakgrunden. Stor, rund och fyllig smak med mycket frukt, bra fatkrydda, choklad och peppar. Fina, lena tanniner och en frisk syra som vittnar om kvalitet.

Passar till

Perfekt vin till klassisk italiensk mat som grillad Porchetta, bra pasta med tomatbaserade såser eller till de flesta viltköttsrätter. Servera svalt, kring 18 grader, gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Azienda Agricola Muralia ligger i den södra delen av Toscana som kallas Maremma, en magisk region där tiden går långsamt och bara ljudet av naturen kan bryta tystnaden, luften är klar och solnedgångarna oförglömliga . År 1997 flyttade Stefano och Chiara Donata Casali till Maremma från Milano, endast för att fokusera på vinmakande. Efter ett par år var filosofin satt - att producera hantverksviner utan någon som helst tillsatta kemikalier. Just detta vinet är producentens toppvin på Syrah, Cabernet och Sangiovese - en riktig Super-Toscanare!