• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Muralia Maremma Rosso 2016 Syrah

Muralia Maremma Rosso 2016

Muralia Maremma Rosso 2016

Pris 299 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
55 st
Lagring
Drick nu eller spara till 2026
Karaktär
Smakrikt & Rostat
Färg
Djupt rubinröd med mörk kant
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
50% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese
Typ
Rött
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Tung, djup doft av mörka bär, piptobak, enbär, svartpeppar och björnbär. Tydligt rostade fatkaraktärer i bakgrunden. Stor, rund och fyllig smak med mycket frukt, bra fatkrydda, choklad och peppar. Fina, lena tanniner och en frisk syra som vittnar om kvalitet.

Utmärkelser

93 poäng James Suckling

Passar till

Perfekt vin till klassisk italiensk mat som grillad Porchetta, bra pasta med tomatbaserade såser eller till de flesta viltköttsrätter. Servera svalt, kring 18 grader, gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Azienda Agricola Muralia ligger i den södra delen av Toscana som kallas Maremma, en magisk region där tiden går långsamt och bara ljudet av naturen kan bryta tystnaden, luften är klar och solnedgångarna oförglömliga . År 1997 flyttade Stefano och Chiara Donata Casali till Maremma från Milano, endast för att fokusera på vinmakande. Efter ett par år var filosofin satt - att producera hantverksviner utan någon som helst tillsatta kemikalier. Just detta vinet är producentens toppvin på Syrah, Cabernet och Sangiovese - en riktig Super-Toscanare!