Millton Opou Chardonnay 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin Prisvinnande vin
Millton Opou Chardonnay 2016 Chardonnay
Prisvinnande vin
Bread & Butter Chardonnay 2016

Pris: 189 kr

Millton Opou Chardonnay 2016

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2025
Karaktär
Fruktig och komplex
Färg
Skinande halmfärgad
Region
Distrikt
Producent
Millton Vineyards & Winery
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Vitt
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Vinet har en vacker färg som skiner, luktar guld och smakar som orden från AA Milne. Aromer av apelsin och vita blommor med toner av honung och nötiga ekollon som övergår i en friskhet som samtidigt är mjukt komplex. Med tid i glaset utvecklas vinet till lång och rund textur med ren syra som ramas in av silkeslena tanniner. Ett mjukt och tilltalande vin där smakerna inte har ändrats med hjälp av animaliska produkter.

Utmärkelser

18,5/20 Poäng - Raymond Chan

Passar till

Servera lätt kyld runt 8-12 grader. Ett vin som passar att servera tillsammans med fisk och skaldjur, kyckling eller läckra kanapéer. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Denna Chardonnay är ett ikonvin från den världsledande biodynamiska vinmakaren James Millton. Opou Vineyard planterades först 1969 och här finns en blandning av Chardonnay, mestadels från Mendoza. Jordtyperna är komplexa vilket ger vinerna arom och textur. Druvorna skördas manuellt och pressas direkt för att sedan få mogna i små franska ekfat för att sedan buteljeras på vingården. Det är en harmonisk och tillfredsställande ekologisk Chardonnay från Gisborna. Med saftig stil, krämig rikedom, läcker mildhet och lättare kropp och bör tillfredsställa alla älskare av Chardonnay och ekologiska viner.