• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Millton Clos de Ste Anne Les Arbes Viognier 2014 Viognier

Millton Clos de Ste Anne Les Arbes Viognier 2014

Millton Clos de Ste Anne Les Arbes Viognier 2014

"Ett alldeles otroligt matvin med stor komplexitet, djup och finess. Måste upplevas!"

Pris 329 kr

Bevaka vinet här

Oj då, den här produkten är tyvärr slut i lager! Ange din mailadress för att bevaka vinet, du blir meddelad när vinet åter är i lager!
Din bevakning är nu registrerad. Så fort vinet kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Bevaka vinet här

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.
Jag godkänner integritetspolicyn hos Vinoteket.

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Kalleske Plenarius Viognier 2017

Pris: 249 kr

Naturvin från Kalleske på skaljäst Viognier med 10 månader i fat

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Elegant & Komplext
Färg
Djupt halmgul
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% Viognier
Typ
Vitt
Volym
750 ml
Sockerhalt
4,9 g/l
Alkoholhalt
14,0%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Härlig doft av stenfrukter, kvitten och mogen citrus tillsammans med läder, kardemumma och mineraler. Silkenslen, rund smak med ett härligt grepp från frukten som främst är stenfrukt, citrus och mogna äpplen. Eller, som James beskriver det i andra ord: "it is cosy and relaxed, like walking on a crunchy shingle pathway through a flower garden on a summers' afternoon".

Passar till

Servera lätt kyld runt 10-12 grader. Ett utmärkt matvin som kan njutas i ett glas på egen hand med en god vän eller tillsammans fisk och skaldjur av alla de slag. Otroligt mångsidigt tack vare sin unika struktur. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Clos de Ste Anne Les Arbes Viognier 2014 är från ett enskilt vingårdsläge på branta sluttningar i nordöstligt läge ovanför Poverty Bay i Gisbourne. Efter skörd så krossas druvorna i hela klasar för att bibehålla mycket av den stora,mogna stilen vinet har i grunden. Därefter jäser vinet "sur lie" (på sin jästfällning) i 600 liters ekfat. Resultatet blir ett rund, smakrikt och en struktur som påminner om den i saké. Eller som James (vinmakaren) beskriver det: "ett brett spektrum av frisk persika och kvitten med eleganta toner av sprikos, minkpäls och varmt läder tillsammans med en hint av kardemumma. Tänk umami. " Enough said...