• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Mas del Perie Amphore 2017 Malbec

Mas del Perie Amphore 2017

Pris 329 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
33 st
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2024
Karaktär
Fruktig och rustik
Färg
Djupt blåröd med svart kant
Land
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Malbec
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Finstämda och rena aromer av mogen frukt, tobak och plommon. Välbalanserad örtighet i bakgrunden som ger vinet ett stort djup. Medelfylliga, ärliga och väldigt snygga bäriga smaker av röda körsbär, björnbär och hallon. Lakrits, torkade örter och kokta grönsaker med en frisk syra och välintegrerade tanniner innan en lång avslutning.

Passar till

Servera runt 17-19 grader, gärna efter en stund i karaff. Utsökt till mustiga köttgrytor, grillat fläskkött eller till en viltstek från ugnen med rostade rotfrukter och vinbärsgelé. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Fabiens egendom heter Mas del Perié och ligger strax söder om staden Cahors. 2006 tog Fabien över gården och de 12 hektaren som planterats av hans föräldrar. Föräldrarna sålde vin till en vingrossist, men Fabien ville annorlunda. Han ville göra sitt eget vin, och inte vilka viner som helst, utan kvalitetsviner med personlighet. Denna unga vinodlare ville flytta gränserna till den historiska byn Cahors för att där kunna representera en Malbec med finess. Amphore är en fruktig och rustik Malbec med välintegrerade tanniner och en lång avslutning.