Marques de Carano Gran Reserva 2010
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris
Marques de Carano Gran Reserva 2010 Garnacha
Ekologiskt vin
Neleman Rioja One of 3 Organic 2014

Pris: 155 kr

Marques de Carano Gran Reserva 2010

"Mogen och fruktig Gran Reserva till kraftigt sänkt pris!"

Pris 85 kr 119 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Perfekt drickmogen men klarar ytterligare 3-4 år i flaskan
Karaktär
Djup & Fruktig
Färg
Djupt blålila med röd kant
Land
Region
Producent
Grandes Vinos y Viñedos
Huvuddruva
Druvor
70% Garnacha, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Tempranillo
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Djup, dovt fruktig doft av mogna jordgubbar, vanilj, björnbär och choklad. Medelfyllig, djup och komplext fruktig smak med tydliga ekfatskaraktärer. Mogna mörka bär, lite kakao, vanilj, ett stänk butterscotch och lite kryddor. Lång, fruktig och fatad avslutning med mjuka men runda tanniner.

Passar till

Gott vin till alltifrån grytor, rätter på lamm, kanske något på vilt eller till mellanlagrade ostar. Servera svalt, kring 16-18 grader.

Beskrivning

Marques de Carano Gran Reserva 2010 är ett vin från Grandes Vinos y Vinedos i Carineña. Producenten är en sorts marknads- och försäljningskanal för flera mindre, lokala kooperativ som inte har musklerna eller möjligheten att kommersiellt sälja sina viner men är extremt skickliga vinbönder och sitter på riktigt fina vingårdar. Som helhet har Grandes Vinos y Vinedos 5000 hektar vinodling till sitt förfogande och sitter just nu på över 12000 ekfat med vin som mognar. Ett av deras främsta vin är just Marques de Carano Gran Reserva som fått mogna ett och ett halv år i dessa ekfat och sedan minst tre år innan det ens lanseras. I vårt fall är vinet från 2010 vilket ger en härlig flaskmognad på sex år!