MAN Sparkling Chenin Blanc NV
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
MAN Sparkling Chenin Blanc NV Chenin Blanc

MAN Sparkling Chenin Blanc NV

MAN Sparkling Chenin Blanc NV

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 139 kr

Lagerstatus
89 st
Lagring
Drick nu eller inom de kommande 2-3 åren
Karaktär
Torrt och fruktigt
Färg
Ljust halmgul
Land
Region
Distrikt
Producent
MAN Vintners
Huvuddruva
Druvor
100% Chenin Blanc
Typ
Mousserande
Sockerhalt
11,7 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Friska, rena och tropiska aromer av sommarfrukter med mycket citrus, päron, papaya och mineraler. Friska och fräscha smaker med ännu mera tropiska frukter, bra syra och en krispig mineralitet. Rent och fruktigt avslut.

Passar till

Servera väl kylt runt 7 grader. Utmärkt som en läcker aperitif, till kryddiga rätter, fisk och skaldjur eller friterade kanapéer.

Beskrivning

Det började med den enkla planen att skapa ett vin man skulle älska att köpa. Tanken föddes mellan de tre vinmakarna José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh. De började arbeta tillsammans 2001 ihop med en grupp odlare i Paarl. Namnet kommer från deras fruars initialbokstäver (Marie, Anette och Nicky) då de behövde komma på ett bra sätt att motivera varför de skulle vara borta mer hemifrån då "det är för er skull". De 300 första lådorna skapade i Josés traktorskjul och idag 13 år senare producerar de mer än 175 000 lådor och exporterar till 25 länder. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Något som bland annat backas upp av Robert Parker "I tasted excellent wines from MAN Wines. This winery has some fabolous values!". Deras nya vin Sparkling Chenin Blanc är gjord på ren Chenin Blanc, vilken lokalt är känd som Steen, vilken trivs i regionens klimat och djupa jordar. Det är en frisk, ren och fruktig variant som vi spår som nästa kundfavorit!