MAN Sauvignon Blanc 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
MAN Sauvignon Blanc 2017 Sauvignon Blanc
Kleine Kaap Sauvignon Blanc Western Cape 2018

Pris: 119 kr

MAN Sauvignon Blanc 2017

Pris 119 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt.
Karaktär
Friskt, rent och fruktigt
Färg
Ljust halmgult
Land
Region
Distrikt
Producent
MAN Vintners
Huvuddruva
Druvor
85% Sauvignon Blanc, 11% Semillon, 4% Nouvelle
Typ
Vitt
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Detta vin har en livlig bouquet full av fräsch frukt såsom ananas och lime med en karaktäristisk mineraltouch. En uppfriskande och skarp Sauvignon Blanc.

Passar till

Servera kyld runt 8-12 grader. En uppfriskande Sauvignon Blanc som funkar lika bra när du slappar i eftermiddagssolen, som tillsammans med sushi, fiskrätter och sallader, eller helt enkelt som en aperitif.

Beskrivning

Det började med den enkla planen att skapa ett vin man skulle älska att köpa. Tanken föddes mellan de tre vinmakare José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh som därför började jobba tillsammans 2001 ihop med en grupp odlare i Paarl. Namnet kommer från deras fruars initialbokstäver (Marie, Anette och Nicky) då de behövde komma på ett bra sätt att motivera varför de skulle vara borta mer hemifrån; "de är ju för er skull". De 300 första lådorna skapade i Josés traktorskjul och idag 13 år senare producerar de mer än 175 000 lådor och exporterar till 25 länder. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Något som bl.a. backas upp av Robert Parker "I tasted excellent wines from MAN Wines. This winery has some fabolous values!". M A N Sauvignon Blanc är ett av få viner som de använder druvor från utanför hemregionen för att producera. Här hittar du frukt från den svalare, högt belägna vingården i Stellenbosch vilket ge vinet fruktig intensitet. Med cirka 10% Semillon mognar vinet fint i flaska och reslutatet blir ett uppfriskande vitt vin med en generös bouquet av ananas och lime.