MAN Free-Run Steen Chenin Blanc 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
MAN Free-Run Steen Chenin Blanc 2016 Chenin Blanc
Prisvinnande vin
The Tin Mine White 2016

Pris: 159 kr

MAN Free-Run Steen Chenin Blanc 2016

Pris 115 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de kommande 2-3 åren
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust citrusgul
Land
Producent
MAN Vintners
Huvuddruva
Druvor
100% Chenin Blanc
Typ
Vitt
Sockerhalt
5,9 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Frisk och väldigt fräsch doft med stor fruktighet av melon, citrus och tropisk frukt. Saftig, fräsch smak av citrus, äpplen, stenfrukt och lite mineraler tillsammans med en frisk syra och saftig, lång finish.

Utmärkelser

90 poäng eRobertParker.com
Top 100 Best Buys Wine Enthusiast

Passar till

Friskt och härligt allround-vin men strålande till thai curry, medelhavstapas och lite kryddigare skaldjursrätter. Servera kallt, strax över kylskåpstemperatur, kring 10-11 grader.

Beskrivning

Det började med den enkla planen att skapa ett vin man skulle älska att köpa. Tanken föddes mellan tre vinmakare; José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh som därför började jobba tillsammans 2001 ihop med en grupp odlare i Paarl. Namnet kommer från deras fruars initialbokstäver (Marie, Anette och Nicky) då de behövde komma på ett bra sätt att motivera varför de skulle vara borta mer hemifrån; "de är ju för er skull". De 300 första lådorna skapade i Josés traktorskjul och idag 13 år senare producerar de mer än 175 000 lådor och exporterar till 25 länder. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Något som bl.a. backas upp av Robert Parker "I tasted excellent wines from MAN Wines. This winery has some fabulous values!".