• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Le Prince de Courthézon CDR 2018 Grenache

Le Prince de Courthézon CDR 2018

Pris 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2021
Karaktär
Fyllig och mustig
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Huvuddruva
Druvor
80% Grenache, 10% Mourvèdre, 10% Syrah
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Aromer av mogna hallon, kryddiga plommon och nymalen svartpeppar. Silkeslena smaker med lager av svart frukt, djup och intensitet.

Utmärkelser

Guld - Concours General Agricole Paris, 2019

Passar till

Servera runt 16-20 grader tillsammans med lamm, anka eller en robust och mustig gryta. Sommartid gör sig "Prinsen" även utmärkt som grillvin!

Beskrivning

Så nära man kan komma den genuina karaktären hos en Châteauneuf, men utan att det kostar skjortan. Grenache, Syrah och Mourvèdre är de tre hörnstenarna i denna guldmedaljvinnare från toppårgång som stoltserar med lager av sammetsmjuk mogen svart frukt, lakrits och kryddig komplexitet. Som vinnare av guldmedaljer för de senaste tre årgångarna är detta ett underbart sammetslent rött Rhônevin som erbjuder fantastiskt värde. Det är framställt vid det enda vinkooperativet i Châteauneuf du Pape, den främsta appellationen i södra Rhône, och ägs och drivs av lokala odlare. Druvorna kommer från vingårdar som gränsar till den berömda appellationen och delar samma stenbeströdda jord som främjar suverän mognad och fruktighet. Vinrankorna är gamla och knotiga, producerar få druvor, men med sällsynt koncentration av smak. Den beresta vinmakare Thierry Ferlay ger ett modernt perspektiv på sitt arbete, och denna exeptionella Côtes du Rhône är varje år bland topp-10 hos kunderna.