Le Champ Des Etoiles Pinot Noir 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Le Champ Des Etoiles Pinot Noir 2017 Pinot Noir
Ekologiskt vin
Calvet 'Heritage' Bourgogne Pinot Noir 2016

Pris: 189 kr

Le Champ Des Etoiles Pinot Noir 2017

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med 2020
Karaktär
Medelfylligt och bärigt
Färg
Ljust scharlakansrött
Land
Region
Distrikt
Producent
Le Chai Au Quai
Huvuddruva
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Doft av mogna sommarbär med en kryddig avslutning. Smaken är mjuk av röda frukter och söderns värme tillsammans med en antydan till mineralitet.

Passar till

Ett charmigt rödvin, med mjuka röda frukter, väldigt mycket i stil med en bra Bourgogne, vilket gör att det passar bra tillsammans med vitt kött eller svamprisotto.

Beskrivning

Vinmakare Mark Hoddy hade ett syfte med detta vin - att producera den bästa Pinot Noir som finns att hitta utanför Bourgogne. Med sin silkeslena, mogna halloncharm och lummiga toner av röda frukter tror vi att han har lyckats. Att arbeta med denna petiga druva är inte lätt - Pinot Noir är särskilt noga vad gäller sin jordmån och än mer så när det gäller sitt klimat. I själva verket tycker den om en plats där frukten bara precis mognar, och vinet är elegant. Du skulle inte tro det stämmer någonstans i södra Frankrike, men Mark var riktigt imponerad över vad han hittade på den välplacerade lilla vingården Torquebiau i Coteaux du Languedoc, nära den fenomenala egendomen Mas de Daumas Gassac.