La Devise de Lilian 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
La Devise de Lilian 2014 Cabernet Sauvignon

La Devise de Lilian 2014

La Devise de Lilian 2014

Pris 319 kr

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st
Lagerstatus
Bara 9 st kvar
Lagring
Drick nu, till och med 2024
Karaktär
Fylligt, kryddigt och fatat
Färg
Mörkt rubinrött
Land
Region
Producent
Château Lilian Ladouys
Huvuddruva
Druvor
55% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 3% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Kraftfulla aromer, där frukt och fatade anteckningar dominerar. Den framkallar också subtila toner av fin balsamico. Ändå en trevlig fräschör, med tydliga, eleganta tanniner. Smakerna går åt cassis, lakrits, mentol, farinsocker och kirsch, med en lång ihållande finish.

Passar till

Servera runt 16-20 grader nu eller låt utvecklas i 3-4 år för att låta tanninerna mjukna. Servera till kötträtter, mustiga grytor, en högkvalitativ köttbit, som entrecôte med béarnaise, eller en klassisk chark- och ostbricka.

Beskrivning

La Devise de Lilian är Château Lilian Ladouys andravin och har blivit lite av ett riktmärke bland andraviner, och dess smakrika stil och välintegrerade tanniner har vunnit många hjärtan bland Bordeaux-älskare. Slottet har producerat viner sedan mitten av 1600-talet. Sedan dess har en mängd familjer kommit och gått, till dess att Jacky Lorenzetti 2007 köpte slottet och gjorde några stora investeringar. Familjen Lorenzetti förvärvade också 50% av Château D’Issan i Margaux och med det knöt de också till sig den mycket talangfulle vinmakaren Emmanuel Cruse. Emmanuel har tagit Château Lilian Ladouys till en helt ny nivå och de producerar idag några av västra bankens absolut bästa viner.