• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
La Chablisienne Sauvignon de Saint-Bris 2017  Sauvignon Blanc

La Chablisienne Sauvignon de Saint-Bris 2017

La Chablisienne Sauvignon de Saint-Bris 2017

Pris 209 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
48 st
Lagring
Drick nu och fram till 2020.
Karaktär
Fräsch och elegant
Färg
Ljusgul
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Vitt
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Fräsch och skarp Sauvignon Blanc, medelfylligt med en fin elegans och karaktäristiska toner av nässlor och fläder på näsan.

Passar till

Servera väl kylt, mellan 8-10 grader, gärna som aperitif, till fisk och inte allt för kryddiga kyckling och pastarätter.

Beskrivning

La Chablisienne är något av en superstjärna till producent i Chablisdistriktet. La Chablisienne är en association av ett ordentligt gäng små markägare, som alla bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor. Det finns ett starkt fokus på komplexitet, elegans och lagringsbarhet, men till mycket rimliga priser. La Chablisienne har en av de mest moderna produktionsfaciliteterna, och detta ger kooperationen möjlighet att erbjuda det bästa och yttersta ifrån varje Cru-läges mångfald. Husets landmärke är den stora lagringspotentialen hos vinerna. Även deras standardcuvée har minst ett decennium av utveckling. Sauvignon de Saint-Bris är en sann specialitet i Chablisområdet och är paradoxalt nog inte gjort på Chardonnay utan Sauvignon Blanc, som ju annars är mest känd från Loire och Bordeaux.